RÓLAM

 

Coaching tanulmányaimat a Bán Coaching és Supervisio-nál végeztem, ahol a Szupervízor-coach egyetemi képzés egyik magyarországi elindítójától, Bán Zsuzsától tanultam. Bán Zsuzsa edzett és kísért végig a 3 félévből álló coach-képzésen.  2020 novemberében szereztem meg a coach bizonyítványomat.

Előtte 2019 februárjában végeztem el az OH kártyák használatára feljogosító tanfolyamot, ami igen nagy segítség a coaching munkám során.

De a segítő szakma iránti elhivatottságom és a legkomolyabb képzésem nem a coaching tanulmányaimmal kezdődtek, hanem az önismereti munkával. 10 éve foglalkozom önismerettel, és képezem magam. Nagy empata vagyok, ami ebben a szakmában a legnagyobb érték a szakmai tapasztalat és az előképzettség mellett.

 

- A párkapcsolati konfliktusok jellegét a saját életemen és a klienseim problémáin keresztül volt lehetőségem megtapasztalni és tanulmányozni.

- Nem csak könyvekből, hanem tapasztalatokból tudom, mit él át egy kapcsolatfüggő, milyen borzasztóan nehéz kilépni egy bántalmazó kapcsolatból, és nem belemenni azonnal a következőbe.

- Tudom, milyen az, amikor valaki szorong, és egy pillanatra sem tudja kikapcsolni az agyát, fáj a gyomra, fáj a feje, és úgy elfárad, mintha a maratont futotta volna le minden nap.

- Ismerem azt az életet, amikor mindenkinél butábbnak, csúnyábbnak, kövérebbnek érzi magát az ember, semmibe nem akar belefogni, mert attól tart, úgysem fog sikerülni, és folyton a környezete megerősítésén múlik a hangulata. Ha pedig nem kapja meg, azt gondolja, valami nagy baj van vele, mert nem tud megfelelni senkinek.

- A saját életem is működött egykor káoszban, kipróbált módszerek alapján tudok az élet rendrakásában segíteni.

- Az önsegítő csoportomban és az egyéni konzultációkon is folyamatosan alkalmazom az önismereti és önbizalomerősítő gyakorlatokat.

 

Aki hozzám fordul, valódi támogatásban részesül, ahol nem megmondom, hogy mit kell tennie, hanem a legnagyobb együttérzéssel és elfogadással segítek megtalálni azt, ami számára abban az élethelyzetben és abban az állapotában a legjobb.

Számomra a coaching elhivatottság és hobbi, amit a legmaximálisabb lelkesedéssel és odaadással tudok végezni.